• Zakelijke autoverzekering

Auto zakelijk rijden

– Zakelijk en privé
– Bestelauto
– Exclusief BTW

Direct online afsluiten

Zakelijk rijden

Wanneer rijdt u zakelijk?

Bent u freelancer of doet u wel eens klussen tegen betaling? Dan hebt u ‘inkomsten uit overig werk’ en bent u bij de belastingdienst bekend als resultaatgenieter. Als u kosten maakt voor het zakelijk gebruik van uw auto, trekt u die af als zakelijke kosten. Gebruikt u de auto ook privé, dan moet u daarvoor een bedrag verrekenen met de autokosten die u aftrekt.

Rijdt u zowel zakelijk als privé

Zakelijke kilometers en privekilometers lopen vaak door elkaar heen. Daarom zijn privéritten in de auto van de zaak gewoon toegestaan. Wanneer dit het geval is krijgt u  te maken met privébijtelling. U mag privékilometers niet zakelijk aftrekken. Wanneer het aantal privékilometers onder de 500 per jaar blijft krijgt u vrijstelling van de privébijtelling.

Bestelauto

Wanneer u een bestelauto uitsluitend zakelijk gebruikt kunt u een ‘verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’ aanvragen bij de belastingdienst. Komt u in aanmerking voor een bestelauto verzekering?

Uw voordeel bij zakelijk rijden

U kunt als ondernemer de BTW aftrekken. Daarom mag u uw auto ook exclusief BTW verzekeren. Dit betekent dat u een lagere premie betaalt. Wel is het zo dat u logischerwijs bij een schade ook exclusief BTW krijgt uitbetaald. Het terugvorderen van de BTW heeft ook betrekking op de brandstof, onderhoud en andere gebruikskosten.

Wanneer u een privéauto ook zakelijk gebruikt zult u met een rittenregistratie aan moeten tonen hoeveel zakelijke kilometers dit zijn geweest en vervolgens €0,19 per kilometer als zakelijke kosten op te voeren.

Bereken hier uw premie voor een zakelijke autoverzekering
berekenen

Waarom uw zakelijke auto verzekeren bij Lancyr?

Zakelijke auto verzekeren

Verschil zakelijk en privé

Als ZZP’er heeft u de keuze om uw auto zakelijk te verzekeren. Dit kan u een fiscaal voordeel opleveren. Wanneer u een auto op naam van de zaak zet zijn  bijvoorbeeld alle zakelijke kosten aftrekbaar. Wanneer u een nieuwe auto koopt is de BTW teruggave een aantrekkelijke optie. Kijk voor alle voordelen op de ‘Auto zakelijk rijden’ pagina.

Bestelauto verzekering

Bestelauto

Een bestelauto moet aan bepaalde voorwaarden voldoen voordat het als grijs kenteken verzekerd mag worden. Deze voorwaarden kunt u terugvinden op de ‘Bestelauto‘ pagina

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Alle zakelijke verzekeringen

Bij Lancyr kunt u ook terecht voor andere zakelijke verzekeringen. Zo bieden wij onder anderen een arbeidsongeschiktheidsverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers aan.

Wilt u meer informatie over de verschillende zakelijke verzekeringen en het A t/m Z pakket? Kijk dan op de ‘Zakelijke verzekeringen‘ pagina