• Aanvullende dekkingen zakelijke autoverzekering
  • Zakelijk rijden

Dekkingen

– WA
– WA beperkt casco
– WA volledig casco
– Aanvullend

Direct online afsluiten

Verschillende dekkingen bij uw zakelijke autoverzekering

Welke dekking is geschikt voor u

WA, WA beperkt casco of WA volledig casco

De verschillen tussen de dekkingen verschilt niet van elkaar vergeleken met een particuliere autoverzekering.

WA
Als u een WA dekking heeft en u veroorzaakt een ongeval met een andere verkeersdeelnemer, dan zal de schade van de andere partij worden vergoed. De schade aan uw eigen auto komt dan voor uw eigen rekening. Voor een volledig overzicht kijk dan in het onderstaande tabel.

WA beperkt casco
Wanneer u een WA beperkt casco dekking heeft bent u niet alleen voor schade aan de andere partij verzekerd maar ook voor bijvoorbeeld diefstal en storm of natuurgeweld. Voor een volledig overzicht kijk dan in het onderstaande tabel.

WA volledig casco
Met een WA volledig casco verzekering heeft u volledige dekking. Dit betekend dat u ook bij een eenzijdige aanrijding uw schade uitgekeerd krijgt. Voor een volledig overzicht kijk dan in het onderstaande tabel.

Aanvullende dekkingen

Naast de wettelijk verplichte verzekering is het mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Inzittenden verzekering

Een inzittenden verzekering is op te delen in een ongevallen-inzittendenverzekering (OIV) en een schade-inzittedenverzekering (SVI).

De OIV is een aanvullende verzekering die een vast bedrag uitkeert bij een ongeval waarbij uw medepassagiers blijvend letsel aan overhouden of zijn te komen overlijden.

De SVI is een aanvullende verzekering die een bedrag uitkeert welke gelijk staat aan de werkelijk opgelopen schade. Hieronder valt onder andere letselschade en schade aan bagage.

Rechtsbijstand

De rechtsbijstandverzekering geeft u het recht op juridisch en rechtshulp. Wanneer er een conflict ontstaat met uw auto is het handig om een rechtsbijstandverzekering te hebben. Dit bespaart u een hoop tijd, moeite en geld. Met onze rechtsbijstandverzekering voor verkeersdeelnemers heeft u recht op juridische bijstand door specialisten. Zij zullen de nodige actie ondernemen richting de tegenpartij. De dekking geldt in geheel Europa en in de landen rondom de Middellandse Zee.

In welke gevallen heeft u rechtsbijstand nodig?

  • Conflict na aankoop van uw auto.
    Stel u heeft een auto gekocht welke niet voldoet aan uw verwachtingen en de verkopende dealer wil niet meewerken aan een oplossing. In dat geval kunt u gebruik maken van uw rechtsbijstandverzekering om het conflict tot een goed einde te laten komen
  • Aansprakelijk stellen van tegenpartij
    Wanneer de tegenpartij ontkent aansprakelijk te zijn voor het ongeval kan een jurist uw onschuld verdedigen.
  • Onschuld bewijzen
    Wanneer de tegenpartij u aansprakelijk stelt krijgt u juridische hulp om uw eventuele onschuld aan te tonen.

No claim bescherming

Wanneer u een schade meldt waarvan u de veroorzaker bent zal dit gevolgen hebben voor uw premie en uw schadevrije jaren. De aanvullende no claim beschermer zorgt er voor dat uw premie niet zal stijgen in het geval van een schadeclaim u behoudt  uw kortingspercentage. Het aantal daadwerkelijke schadevrije jaren zijn niet beschermd, deze worden wel aangepast. De no claimbeschermer is niet over te dragen aan een andere verzekeraar, bij een andere verzekeraar zal uw polis worden opgemaakt met de daadwerkelijke schadevrije jaren.

Overzicht verschillende dekkingen
SchadeWA volledig cascoWA beperkt cascoWA
Schade aan andere partij, door u veroorzaaktGedekt voor schade aan beide partijenGedekt voor schade aan tegenpartijGedekt voor schade aan tegenpartij
BrandschadeGedektGedektX
DiefstalGedektGedektX
Storm of NatuurschadeGedektGedektX
Botsing met dierenGedektGedektX
RuitschadeGedektGedektX
Enkelzijdig ongevalGedektXX

Bereken hier uw premie voor een zakelijke autoverzekering
berekenen

Waarom uw zakelijke auto verzekeren bij Lancyr?